tila haltuun!
siperiasiperia...squat

etusivu | ota tila haltuun! | siperiakalenteri | linkityhteystiedotenglish

Skeittarien yhdistys liittoutuu valtaajien vaatimukseen

Torpparin valtausnuoret
Ratamestarin talo/sahara

Torpinmäki 17.03.2004
Tornio
Eurooppa

Skeittarien yhdistys liittoutuu valtaajien vaatimukseen autonomisesta sosiaalikeskuksesta

Torpparin valtaajanuoret ovat saaneet lisää tukijoita Tornion ja Haaparannan alueen Eurocityskateboarders-yhdistyksen skeittareista. Skeittariyhdistyksen pyrkimykset oman tilan saamiseksi ovat kulkeneet samanlaisia kiemuroita kuin valtaajienkin ja skeittailutilan saaminen on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen odottamaan rajarakentamisen toteutumista. Tähän odottamiseen ei liikkuvalla nuorisolla ole aikaa.

Valtaajien elävän musiikin-, kahvila- ja oleskelu-, näyttely- ja luennointitilan yhdistäminen skeittitilaan tuntui molemmista osapuolista niin luonnolliselta että yhteisien intressien yhdistäminen tilan ja voimien suhteen vaikutti järkevältä. Tulevaa autonomista sosiaalitilaa tulisivat käyttämään myös erilaiset nuorisoryhmät. Tämä lisäisi pienen paikkakunnan nuorten keskinäistä vuorovaikutusta ja edistäisi toiminnan muuttumista kaikkien yhteiseksi.

Valtaajien tavoitteena nyt yhteinen konserttitila/skeittisali

Valtaajien autonomisen sosiaalitilan vaatimukseen kuuluu nyt yhdistetty konsertti- ja skeittisali, joka luo paineita niitä kaupungin tiloja kohtaan, jotka tällä hetkellä seisovat tyhjillään ilman käyttöä. Skeitti-salin tekeminen ei tuhoa lattiapintoja, sillä esim. Oulun skeittaajilla on tilana vanha jumppasali, jonka lattia on pehmustettu ja päällystetty vanerilevyillä. Tilan muina vaatimuksina on että sen katto tulee olla 3 - 4 metrin korkeudessa, jotta siinä pystyy skeittitoimintaa harrastamaan.

Pyydämme että otatte yhteyttä valtaajanuoria edustaviin mediavastaaviin, jos kysymyksiä ilmenee: Samuli Tarvainen 040-7777239 (klo.16:00 jälkeen) ja Marja-Liisa Kurtti 040-7064110.

Skeittareiden mielipiteitä voi kysyä Eurocityskateboarders ry:n puheenjohtajalta Jaakko Pirttimaalta 0400-859672 tai varapuheenjohtajalta Tuomas Nybergiltä 050-4053034.

Lue myös:
Valtaajat lähettävät terveiset Tukholman valtaajille
Tukea Tornion talonvaltaajille
etusivu | ota tila haltuun! | siperia | possetlinkityhteystiedotenglish

Sosiaalikeskus Siperia - Huvila 71, 00810 Helsinki - sosiaalikeskus.siperia@q-olio.net
Tapahtumat: siperian.keikat@q-olio.net